בפוסט הקודם כתבתי שמבחן GRE נדרש בעיקר בארה"ב, ופה ושם גם באוניברסיטאות באירופה.
בשנים האחרונות, מבחן GRE הולך ותופס תאוצה גם באוניברסיטאות בישראל-
כמו כל דבר אמריקאי שמגיע גם לארץ.
נכון לעכשיו, מבחן GRE Biochemistry הוא מבחן חובה למועמדים לתוכנית הארבע שנתית לרפואה באוניברסיטת תל אביב.
מה זו בדיוק התוכנית הזו?
תוכנית לימודי רפואה שמיועדת לאלו מכם שיש להם תואר ראשון בדברים כמו ביולוגיה, כימיה, מדעי הרפואה ומקצועות קשורים.
למדתם את אחד המקצועות האלה בתואר הראשון ואתם לא מוצאים את עצמכם מבחינה מקצועית?
עכשיו אתם יכולים להמשיך ללמוד רפואה.
אחד מתנאי הקבלה המרכזיים למסלול הזה הוא מעבר מבחן GRE.
מבחן GRE Biochemistry בודק את הידע שלכם בביוכימיה וביולוגיה
מדובר בידע ברמה של קורסים מהתואר הראשון- זה נחשב מבחן קשה יחסית: כתוב כולו באנגלית, שאלות אמריקאיות, קצת מכשיל, והמטרה שלו זה בעצם לסנן את המועמדים המתאימים ביותר.
האוניבריסטה בתל אביב החליטה להשתמש בכלי הזה בתור מעין 'תחליף פסיכומטרי', שכבר לא רלוונטי כדי לסנן מועמדים שסיימו תואר ראשון.
יום חמישי, 28 בינואר 2010
יום שני, 25 בינואר 2010
מה זה מבחן GRE ?
אם אתם רוצים להתקבל לתואר שני או דוקטורט בארה"ב, הפוסט הזה הוא בשבילכם!מי שמכיר את האקדמיה בישראל יודע, שכדי להתקבל פה לתואר שני ומעלה, לא צריך
שום מבחן כניסה בדרך: ברוב המקרים (למעט יוצאי דופן כמו מבחן מתאם לפסיכולוגיה תואר שני), אתם מתקבלים לתואר שני על סמך ציוני תואר ראשון, נושא עבודת הגמר שאתם רוצים להכין והמנחה שמסכים לעבוד איתכם: פשוט וקל.
בארה"ב, לעומת זאת, הדברים קצת יותר מסובכים: רוצים להתקבל לתואר שני או למסלול ישיר לדוקטורט?
אתם צריכים לעבור מבחן כניסה לתארים מתקדמים: מבחן GRE (GRE – graduate record examination).
מבחן GRE – כמה מילים על המבחן:
בגרסה הכללית שלו (GRE General), מבחן GRE הוא מעין מבחן SAT למתקדמים: מבחן GRE הכללי כולל שלושה חלקים: כמותי, מילולי וחלק של כתיבה. את החלקים הכמותי והמילולי כל מי שעשה פסיכומטרי כבר מכיר בוודאי, החלק של הכתיבה בודק את היכולת שלכם לכתוב טקטסים וטיעונים בצורה בהירה, משכנעת ומנומקת, או במילים אחרות, לראות האם אתם מסוגלים להתבטא ברמה אקדמית טובה.
מכיוון שמבחן GRE בודק את היכולת האקדמית של בוגרי תואר ראשון, הרמה שלו היא קשה יותר מהרמה של מבחן SAT- המבחן הפסיכומטרי האמריקאי.
החלק שנחשב, בצדק, לקשה ביותר במבחן GRE הכללי הוא החלק המילולי: הפרקים המילוליים באים לבדוק את השליטה שלכם באוצר מילים אקדמי מסובך, לכן הם ברמת קושי שנחשבת מסובכת עבור דוברי אנגלית שפת אם. אם אנגלית היא לא שפת האם שלכם, אתם צריכים לעבוד עוד יותר קשה כדי לצלוח את המבחן ולהוציא בו ציונים שמשתווים (ורצוי מתעלים...) לציוני שאר הנבחנים, אשר כזכור, מתחרים איתכם על מקום בתואר השני, בדיוק כמו במבחן הפסיכומטרי הישראלי.
סקלת הציונים במבחן GRE נעה בין 200-800 נקודות בכל חלק. בחלק של הכתיבה אתם מקבלים ציון בין 0-6 נקודות.
איזה ציון צריך להוציא במבחן GRE כדי להתקבל ללימודים? תלוי מאוד לאן אתם נרשמים: אם אתם נרשמים לאחת מהאוניברסיטאות הנחשבות בארה"ב, אתם צריכים ציון גבוה יחסית, שמתקרב ל-700 נקודות. לאוניברסיטאות פחות ידועות מספיק ציון נמוך יותר.
למרות שמבחן GRE מיועד לאוניברסיטאות בחו"ל, ניתן להיבחן בו גם בישראל, ואפילו ללמוד אליו: ביה"ס האמריקאי, לדוגמה, מקיים קורסי הכנה למבחן GRE, ומשמש גם מרכז בחינות עבור מבחני GRE למיניהם – קיימים כמה סוגים של GRE , עליהם אדבר בפוסטים הבאים
הירשם ל-
רשומות (Atom)